Börja spela golf

Välkommen till golfen!

LÄS NEDAN OM KURSSTART

En fantastisk idrott där du får uppleva natur, gemenskap och spelglädje och där alla kan spela och tävla med alla tack vare handicapsystemet.

För att börja spela golf på alla Sveriges banor behöver du ha ett Golf-ID och Grönt Kort.
Ditt Golf-ID gör det möjligt att bli medlem på en klubb och boka starttider på olika banor.

Nytt sätt att ta Grönt Kort våren 2020

Under våren öppnade en ny webbplats. Där kan du ta ditt första steg mot Grönt Kort, genom att registrera dig för ett Golf-ID, lära dig de teoretiska delarna av spelet och checka av dina kunskaper.
Du kan beställa böckerna Regler för golfspel 99 kr samt boken Grönt kort 199 kr, genom att kontakta oss nedan.

I och med att den nya webbplatsen blivit klar kommer också kunskapskraven för Grönt Kort att bli lika i hela landet.

Den nya Webbplatsen hittar du här: golf.se/grontkort

Torreby GK och det nya Gröna Kortet!

När det nya gröna kortet är igång kommer Torreby GK erbjuda:

Till dig som startar utbildningen:

2 veckors prova på medlemskap* för 500 kronor för seniorer. Dessa 500 kronor får man sedan i rabatt om man väljer att bli medlem hos oss.

Med detta alternativ är det tänkt att man ska ha tid att göra spelprov för 9 hål Hcp 54, med godkänd markör.

*= Prova på medlemskapet berättigar ej till spel Lör-Sön före kl 15.00.

Information om våra medlemsformer hittar man här: Medlemskap

Vår tränare Henrik Schneider kommer att starta Grönt kort kurs, den första startar 2 maj kl 14.00-15.30, sedan är det 6 ggr på lördagarna mellan 14.00-15.30, 2/5, 9/5, 16/5, 23/5, 30/5 och avslutning av kursen den 6/6.
I kursen ingår lån av klubbor, fria träningsbollar, spel på teknikbana (korthålsbanan) samt 2 teoriböcker, Golfvett+Regelhandbok.

Pris för kursen är 1799 kr för senior (över 21 år), 1299 kr för junior (12-21 år).

Kontakt:Kansliet Torreby GK, 0524-285 30.

Eller Pro Henrik Schneider Henriks Mail eller telefon 070-811 13 13

Sidan Uppdaterad 200422.

Gladgolf!

Onsdag 13 maj klockan 17:00 drar vi igång årets Gladgolf.

Banan är avbokad på onsdagar klockan 17-19 för de som vill spela en sällskapsrunda på 9 hål. Här är alla välkomna och det finns möjlighet för nybörjare att testa på banan i gott sällskap.

Vi har ingen samling före start utifrån rådande situation med Covid-19. Vi kommer ta emot anmälan fram till 15:00 och kommer presentera en startlista vid första tee och på bordet vid övningsgreen senast 16:30. Det finns möjlighet att anmäla i grupp.

Riktlinjer för spel:

Håll avstånd till varandra och undvik fysisk kontakt.

Låt flaggan sitta i.

Använd foten eller klubban för att återställa bunkern.

Stanna hemma om du känner några symptom, även lindriga.